Városlista
2019. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2019. Július 10. 08:35, szerda | Helyi
Forrás: Balogh László

Babettákkal robogtunk a Balaton körül idén is

Babettákkal robogtunk a Balaton körül idén is

Idén a múlt hétvégén tartottuk a III. Babetta Túrát. Mint ahogy eddig is, 2 nap alatt motoroztuk körbe a Balatont, - főleg Babettákkal -, de volt Riga, Pony Romet, Simsonok és sok más retro kismotor is.

Első napon – szombaton – Badacsonytomajig utaztunk, itt volt a szállásunk. Mint mindig, most sem volt zökkenőmentes egyik nap sem. Én már indulás előtt szereléssel (benzincsap csere) kezdtem, de estére 2 Babettát úgy kellett behúzni a kempingbe az utolsó kilométereken. Természetesen a gyors szervizek, lerobbanások nem szegték kedvünket. Ezzel számolunk és összetartunk, így senkit sem hagyunk hátra.

Idén is a csapat nagy része Dombóvárról és környékéről gyűlt össze. Viszont jöttek Komáromból, Győr mellől és Siófokról is. Összesen 30 fővel vágtunk neki a Balatonnak.

Második napon, - vasárnap -, a már említett 2 lerobbant Babetta sajnos nem tudta folytatni útját, kénytelenek voltunk nélkülük tovább utazni.
Természetesen ezen a napon a csodaszép látványon, a jó időn és jókedven kívül kijutott az útszéli szervizekből is. Viszont jó tempót mentünk, az esti vihar előtt sikerült megérkeznünk a kiindulási pontunk, a Siófoki Hajóállomás parkolójába. Itt a családtagjaink és barátaink fogadtak bennünket.

Mint mindig, a mostani túránkat is online közvetítettük, ennek köszönhetően azok is érezhették a túra hangulatát, akik nem tudtak eljönni.
A biztonságunkat az UV-zöld színű egyenpólóink védték, melyeket szponzorainknak köszönhetünk.

Nagyon jó volt látni a nyaralók arcán a mosolyokat, amint minket megláttak. Továbbra is szeretném tudatni mindenkivel, hogy ezek a régi kismotorok még mindig működnek, és igenis sokra képesek. Amellett nagyon jó társaság jött össze, és jó volt kiszakadni a szürke hétköznapokból, az előttünk álló útra koncentrálni, miközben meg-megálltunk egy gyors szervizre, csobbanásra, vagy egy frissítőre. Összességében nagyon jól sikerült a túránk, nagyon jó időt fogtunk ki. Bár 2 motor most nem ért célba, (de) jövőre újra próbálhatják...

Balogh László

Címkék: babetta, motorosok, Túra

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 21. 07:00, vasárnap | Helyi

Kispályás focitorna hat induló csapattal

A Zrínyi utcában működő Adler Söröző tulajdonosa, Schmidt György július 13-án focitornát rendezett a szórakozóhely melletti kisméretű füves pályán, melyen hat csapat vett részt.

2019. Július 20. 07:00, szombat | Helyi

Vasutasok ünnepeltek

Az elmúlt évhez hasonlóan idén is Dombóvár volt a helyszíne a Dél-Dunántúli Regionális Vasutasnapnak, amit a MÁV Zrt. a cégcsoporthoz tartozó vállalatok dolgozói és családtagjaik számára tartott július 13-án.

2019. Július 19. 11:00, péntek | Helyi

Erdélybe látogatott a Kapos Kórus

Története során immár ötödik alkalommal utazott Erdélybe június végén a Kapos Kórus.

2019. Július 19. 07:00, péntek | Helyi

Ingyenes jogi tanácsadás

Ingyenes jogi tanácsadás a munka világában, a JOGpontok projektek keretében Tamásiban.