Városlista
2019. november 15, péntek - Albert, Lipót

Hírek

2019. Július 10. 08:35, szerda | Helyi
Forrás: Balogh László

Babettákkal robogtunk a Balaton körül idén is

Babettákkal robogtunk a Balaton körül idén is

Idén a múlt hétvégén tartottuk a III. Babetta Túrát. Mint ahogy eddig is, 2 nap alatt motoroztuk körbe a Balatont, - főleg Babettákkal -, de volt Riga, Pony Romet, Simsonok és sok más retro kismotor is.

Első napon – szombaton – Badacsonytomajig utaztunk, itt volt a szállásunk. Mint mindig, most sem volt zökkenőmentes egyik nap sem. Én már indulás előtt szereléssel (benzincsap csere) kezdtem, de estére 2 Babettát úgy kellett behúzni a kempingbe az utolsó kilométereken. Természetesen a gyors szervizek, lerobbanások nem szegték kedvünket. Ezzel számolunk és összetartunk, így senkit sem hagyunk hátra.

Idén is a csapat nagy része Dombóvárról és környékéről gyűlt össze. Viszont jöttek Komáromból, Győr mellől és Siófokról is. Összesen 30 fővel vágtunk neki a Balatonnak.

Második napon, - vasárnap -, a már említett 2 lerobbant Babetta sajnos nem tudta folytatni útját, kénytelenek voltunk nélkülük tovább utazni.
Természetesen ezen a napon a csodaszép látványon, a jó időn és jókedven kívül kijutott az útszéli szervizekből is. Viszont jó tempót mentünk, az esti vihar előtt sikerült megérkeznünk a kiindulási pontunk, a Siófoki Hajóállomás parkolójába. Itt a családtagjaink és barátaink fogadtak bennünket.

Mint mindig, a mostani túránkat is online közvetítettük, ennek köszönhetően azok is érezhették a túra hangulatát, akik nem tudtak eljönni.
A biztonságunkat az UV-zöld színű egyenpólóink védték, melyeket szponzorainknak köszönhetünk.

Nagyon jó volt látni a nyaralók arcán a mosolyokat, amint minket megláttak. Továbbra is szeretném tudatni mindenkivel, hogy ezek a régi kismotorok még mindig működnek, és igenis sokra képesek. Amellett nagyon jó társaság jött össze, és jó volt kiszakadni a szürke hétköznapokból, az előttünk álló útra koncentrálni, miközben meg-megálltunk egy gyors szervizre, csobbanásra, vagy egy frissítőre. Összességében nagyon jól sikerült a túránk, nagyon jó időt fogtunk ki. Bár 2 motor most nem ért célba, (de) jövőre újra próbálhatják...

Balogh László

Címkék: babetta, motorosok, Túra

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 13. 15:00, szerda | Helyi

Az ajtót égette meg, hogy betörjön

A dombóvári rendőrök egy 47 éves helyi nőt gyanúsítanak azzal, hogy egy házba a zár kiégetésével akart betörni.

2019. November 12. 15:32, kedd | Helyi

Előzzük meg a szén-monoxid-mérgezéseket!

November meghozta az igazi őszi időt, szinte nincs olyan háztartás, ahol ne fűtenének. Sosem késő a tüzelő-fűtő berendezések, valamint az égéstermék-elvezők, azaz a kémények felülvizsgálata.

2019. November 11. 14:00, hétfő | Helyi

Jótékonysági bált szervez a Karitász helyi önkéntes csoportja

A bál bevételét dombóvári rászoruló családok, egyedül élő kisnyugdíjasok, hajléktalanok megsegítésére szeretnék fordítani.

2019. November 11. 11:20, hétfő | Helyi

1956. október 23-ára emlékeztek a Belvárosi Általános Iskolában

Október 22-én a Belvárosi Általános Iskola tanulói 63 évet utaztak vissza a múltba, Pest utcáira, a Corvin közbe, a forradalom eseményei és szereplői közé.