Városlista
2022. május 25, szerda - Orbán

Hírek

2022. Január 20. 08:57, csütörtök | Helyi

Az újraélesztés gyakorlatát szeretnék népszerűsíteni Dombóváron

Az újraélesztés gyakorlatát szeretnék népszerűsíteni Dombóváron

Az önkormányzat, a Dombóvári Mentő Alapítvány és a dombóvári iskolák hosszú távú együttműködésben gondolkodnak, fórumokon, nyílt napokon, képzéseken fogják első körben a pedagógusoknak megmutatni az alapokat.

Sokan szorítottunk Gerber Istvánért múlt év őszén, mint ismeretes a Szent Orsolya Bencés Iskolaközpontban lett rosszul és a tanárok határozott fellépésének köszönhetően sikerült újraélesztéssel esélyt adniuk a felgyógyulására. István nagyon hálás ezért és még decemberben kezdeményezte Pintér Szilárd polgármesternél az újraélesztés gyakorlatának népszerűsítését a diákok körében, melyhez a Dombóvári Mentő Alapítvány is csatlakozott.

A mai napon a hét oktatási intézmény egy-egy képviselőjével, vezetőjével közösen ültek le a részletek megbeszélésével, kidolgozásával kapcsolatban. Hosszú távú együttműködésben gondolkodnak, fórumokon, nyílt napokon, képzéseken fogják első körben a pedagógusoknak megmutatni az alapokat, majd a diákoknak és rajtuk keresztül szüleiket is szeretnék bevonni az újraélesztés minél szélesebb körben való elsajátítása érdekében Dombóváron.

A hangsúly a rendszerességen van, erről többen határozott álláspontot alakítottak ki az egyeztetés alkalmával. Polónyi Csilla, az alapítvány elnöke szakemberként elmondta, lényeges, hogy a félelem, a pánik helyett a kompetencia érzése vezérelje az ellátó személyt segítségnyújtáskor, s ahhoz, hogy ez a feltétel Dombóváron minél több esetben meglegyen, szükséges a folyamat elindítása az iskolában. Örülnek a kezdeményezésnek és az oktatási intézmények részéről a pozitív hozzáállásnak.
Pintér Szilárd polgármester kiemelte, hogy az iskolákkal, valamint az alapítvánnyal együttműködve szép sikereket érhetnek el a dombóvári közösség érdekében.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 24. 09:56, kedd | Helyi

Régióbajnokok bajnoka a Dombóvári Kosársuli serdülő csapata!

A DOMBÓVÁRI KOSÁRSULI serdülő/A csapata a regionális bajnokok döntőjét Kiskunfélegyházán szoros csatában megnyerték a hétvégén.

2022. Május 22. 11:58, vasárnap | Helyi

Dombóváron is várják a tűzoltók a gyermekeket, szüleiket és kísérőiket május utolsó vasárnapján

Május 29-én megnyílnak a tűzoltólaktanyák

2022. Május 20. 09:40, péntek | Helyi

Meghalt Vangelis

Meghalt kedden késő este Vangelis Oscar-díjas görög zeneszerző, többek között a Tűzszekerek és a Szárnyas fejvadász című filmek zenéjének komponistája.

2022. Május 20. 08:46, péntek | Helyi

Terv szerint halad a Színforgó felújítása

Ismét felkereste Keserü Ilona Kossuth-díjas festőművésznő és Wiedmer-Balipap Zsuzsa a restaurátorokat, akik a Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskolában található alkotást, a Színforgót újítják fel.