Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Április 09. 22:40, vasárnap | Helyi
Forrás: MTI, Fotó: Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság Facebook oldala

Átadták az Aranypánt-díjat

Átadták az Aranypánt-díjat

A nyertes Kovács Richárd jelenleg a Dombóvári Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti alosztályán dolgozik főhadnagyként.

Kovács Richárd kapta idén az év hétköznapi roma hősének járó Aranypánt-díjat - közölte a Roma Sajtóközpont szombaton az MTI-vel.

Tíz jelöltre lehetett szavazni az idei megméretésen.
A nyertes Kovács Richárd jelenleg a Dombóvári Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti alosztályán dolgozik főhadnagyként. A Tudományos Diákkörön Etnikai profilalkotás a rendőri intézkedések során című dolgozatával különdíjat érdemelt ki. Többször nyerte el a testépítésért járó Mr. Zsaru címet, és több éremmel tért haza az Egyesült Államokban megrendezett World Police and Fire Games-ről is.

Jelenleg a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának romológia szakán tanul, mellette a Pécsi Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Karán joghallgató, a tervek szerint jövőre szerzi meg a doktori címet. Kutatási területe a mélyszegénység és a rendészet-szociológia.

A gyerekeknek azt szeretné megmutatni, hogy kitartással, sporttal és tanulással milyen eredményeket lehet elérni.

A korábbi kampányokban betöltött fontos szerepük miatt posztumusz Aranypánt-emlékdíjban részesült a Budapest Jazz Klubban tartott díjátadó gálán Mundér Gusztáv és Setét Jenő - írták.

1971-ben e napon ült össze az első Roma Világkongresszus, ennek tiszteletére április 8-át később Nemzetközi Roma Nappá nyilvánította az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ).

Magyarországon ekkor adja át a Roma Sajtóközpont - idén az 1 Magyarország Kezdeményezéssel együttműködve - a 2015-ben alapított, az év hétköznapi roma hősének járó Aranypánt díjat. A koronavírus-járvány miatt utoljára 2019-ben átadott, idén hatodik alkalommal meghirdetett elismerés célja, hogy évről-évre olyan embereket mutasson be a nagyközönségnek, akik foglalkozásuk révén elismerést vívtak ki a környezetükben, és emellett önazonos romaként élik mindennapjaikat.

Az aranypánt kifejezés is a romák többségének kettős identitását szimbolizálja - írták a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.