Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2017. November 22. 08:41, szerda | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata

A Szociális Munka Napját ünnepelték Dombóváron

A Szociális Munka Napját ünnepelték Dombóváron

A Dombóvári Egyesített Humán Szolgáltató Intézmény, az „Életet az Éveknek” Közhasznú Alapítvány és a Presidium Közhasznú Egyesület közös szervezésében tartották meg a Szociális Munka Napját.

A november 10-i rendezvénynek a Tinódi Ház adott otthont.

A programot a Presidium Közhasznú Egyesület fiataljaiból és munkatársaiból álló együttes műsorával nyitották meg, majd Szabó Loránd polgármester köszöntötte az egybegyűlteket, aki az 500 éves reformációt emelte ki beszédben. Szerinte a szociális szférában dolgozóknak is az 1517-ben történtekhez hasonló változásokra lenne szüksége.

- Egyértelmű, hogy nem jó a rendszer - emelte ki a városvezető. - Erről egyrészt a területet irányító állami vezetés, másrészt pedig a különböző szociális intézményeket fenntartó önkormányzatok is tehetnek. Korábban működött egy jól átlátható, remekül működtethető, az információáramlást kitűnően biztosító rendszer, amit az elmúlt évek során sikerült „szétverni”. Ha igazak azok a hírek, amik felénk áramlanak, akkor ez a folyamat most is tart.

Horváthné Gyánó Bernadett, a Dombóvári Egyesített Humán Szolgáltató Intézmény vezetője szerint kell egy olyan nap, amikor egy kicsit magukat ünneplik az ágazatban tevékenykedő, hiszen akik ebben dolgoznak, azok hittel, szeretettel, odaadással teszik a dolgukat és nem az anyagiak miatt.

- Alázat nélkül sem a gyermekvédelemben, sem az idősellátásban, sem a fogyatékkal élőkkel való foglalkozásban nem lehet végezni a munkát - emelte ki az igazgató. - A mai napon mindhárom területről ízelítőt kapnak a dolgozók.

Ezen a napon mutatták be a helyben induló - a leszakadó rétegek felzárkóztatását célul kitűző - társadalmi integrációs programokhoz készített „Az én Dombóvárom" című filmet is, Emellett a demenciáról is hallgathattak egy előadást a résztvevők.

A rendezvény zárásaként átadták a „Szociális Munkáért Díjat”, amit idén Molnár Tiborné, Frazon József, valamint Nagy Béláné érdemelt ki

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:19, csütörtök | Helyi

„Nyuszikupa” kölyökatlétika versenyt rendeztek Dombóváron

Öröm volt látni a sok lelkes atlétapalántát, akikből talán a jövő bajnokai lehetnek.

2024. Április 17. 07:51, szerda | Helyi

Kitelepítési emléknap Kaposszekcsőn

A Felvidéki kitelepítettek emléknapja alkalmából Kaposszekcsőn 4 település emlékezett meg április 12-én, pénteken.

2024. Április 15. 08:50, hétfő | Helyi

Dombóváron is látható lesz a Néprajzi Múzeum Cigány történetek című utazókiállítása

Istennel talállak, testvérem! Cigány történetek címmel utazókiállítást indított a Néprajzi Múzeum Tiszakarádon.

2024. Április 12. 15:19, péntek | Helyi

Idei második ülését tartotta a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Az idei évben második ülését tartotta meg április 10-én délelőtt a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.