Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2021. Március 18. 17:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

A passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrizték a Tolna megyei rendőrök

A passzív biztonsági eszközök használatát ellenőrizték a Tolna megyei rendőrök

A európai szintű fokozott ellenőrzés során 120 szabályszegővel szemben intézkedtek.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) 2021. évi ellenőrzési terve alapján az európai kampány keretében ezúttal a passzív biztonsági eszközök – a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak – használatát ellenőrizte március 8-14. között.

Az akcióban részt vettek a Tolna megyei rendőrök is, akik több napon át ellenőrizték a járműveket. Munkatársaink összesen 120 olyan közlekedővel szemben intézkedtek, akik nem használták a passzív biztonsági eszközöket, így a biztonsági övet, a gyermekbiztonsági rendszert vagy éppen a bukósisakot. Az ellenőrzések alkalmával összesen 91 olyan járművezető volt, aki nem kapcsolta be a biztonsági övét indulás előtt. Az utasok közül 26-an voltak, akik biztonsági övüket nem használták. A gyermekbiztonsági rendszert három esetben nem tették be az autókba. Olyan sofőrrel nem intézkedtek munkatársaink, akik bukósisak nélkül közlekedtek.

Kérjük a közlekedésben résztvevőket, hogy mindig tartsák be a közúti szabályokat, a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer, valamint a segédmotorosoknál és motorkerékpárosoknál a bukósisak megfelelő használatát! Ne sodorják veszélybe magukat és a többi közlekedőt azzal, hogy a passzív biztonsági eszközöket nem használják!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.