Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2022. Február 17. 11:38, csütörtök | PR
Forrás: (x)

A nyomtató egészsége nem külső tényezők függvénye!

A nyomtató egészsége nem külső tényezők függvénye!

Sokan hajlamosak úgy gondolni a gépeikre, mint amik idővel úgyis tönkremennek és használhatatlanná válnak. Mintha csak ez a folyamat megállíthatatlan, vagy épp kivédhetetlen lenne.

Pedig sokszor a figyelmetlenség, a kapkodás áll a meghibásodások hátterében. Azaz megannyi fejfájást okozó helyzet egy az egyben elkerülhető!

Egy a gyártó, egy a márka, de számtalan darabból áll a kínálat!

A minőségi tonerek nemcsak közvetlenül a nyomtatás milyenségéért felelnek, hanem közvetve a nyomtató épségéért is. És ez az a tény, amit sokan elfelejtenek, vagy esetleg nem is tudnak. Nem mindenütt hangzik el a vásárlás pillanatában, különösen, ha a beszerzés internetes, hogy mik azok az apróságnak tűnő részletek, amik kulcsfontosságúak!

A legtöbbször a kiválasztásnál csúszik hiba a gépezetbe. Hiszen nem olyan bonyolult festékkazettát vásárolni… Vagy mégis? Bonyolultnak nem bonyolult, de odafigyelést mindenképpen igényel. Sokan abba a csapdába sétálnak bele, hogy a nyomtatójuk pontos típusát, ezáltal a szükséges kellékek precíz megnevezését nem ismerik. A gyártó stimmel, a márkanév nyilván nem titok, de itt megáll a tudomány. Pedig valójában ezen a ponton túllendülve következik csak a lényeg.

Ha az adatok csak úgy nagyjából passzolnak, ha a rendelkezésre álló információk hellyel-közzel megfelelőek, akkor könnyű tévútra tévedni.

Akik még nem tapasztalták meg, hogy mi történik a helytelen választás üzembe helyezése után, egyszerűen úgy is reagálhatnak, hogy minek ekkora feneket keríteni ennek az egésznek? Jó, pénzveszteség rossz verzióra szavazni ez tény. Na, de mi baj történhet ezen kívül?

Nagyon lesarkítva a nyomtató életébe kerülhet ez a nüansznyinak tűnő tévedés. Ugyanis ha a hiba nem derül ki még időben, és a kazetta bekerül a rendszerbe, az bizony végzetes következményekkel járhat. És akkor már nemcsak egy kazettányi anyagi bukásról beszélhetünk, hanem a komplett gép cseréjéről, ami ugye kicsit más megítélés alá esik, már ami a komolyságát illeti.

Hogy néz ki egy precízen feljegyzett típusnév?

A sokak által keresett Q2612A toner nevében minden benne van, ami a lényeg. Ami kiváló példaként szolgál arra, hogy is mutat a pontos termékmegjelölés és hogy pusztán a márka, gyártó megnevezése mennyire kevés. Hiszen az egyes nyomtatók között óriási különbségek tapasztalhatóak, tehát teljesen logikus következtetés, hogy bár egy márkához tartoznak, alkatrészeikben mégis eltérnek egymástól.

A fotó forrása: jannoon028/ Shutterstock.com

Címkék: nyomtatás, nyomtató

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat