Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2020. December 01. 11:03, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A NÚSZ a havi, országos e-matricákat javasolja decemberre

A NÚSZ a havi, országos e-matricákat javasolja decemberre

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) 2020. november 30-ával leállítja az év hátralevő részére a megyei matricák értékesítését a viszonteladók körében,

mivel az autópálya-matricát használóknak az év végéig érdemesebb az olcsóbb havi, országos e-matricát vásárolniuk.

A NÚSZ Zrt. az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében arról tájékoztatott, hogy az ügyfelek érdekében 2020. december 1-jétől már nem engedélyezi a viszonteladók körében megyei e-matricák eladását.

A közleményben rámutatnak: a D1 kategóriájú járműre megváltott országos havi matrica csupán 4780 forint, szemben a megyei matrica 5000 forintos árával, ráadásul az előbbi az egész ország díjköteles úthálózatán használható.

A szolgáltató jelezte: 2020-ra érvényes megyei e-matrica vásárlására 2020. december 1-jétől már csak a társaság ügyfélszolgálati irodáiban, illetve online értékesítési felületén, az ematrica.nemzetiutdij.hu oldalon lesz lehetőség arra az esetre, ha valakinek mégis erre a típusú vignettára lenne szüksége.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 06:00, hétfő | Belföld

Naposan indul a hét, majd megnő a záporok, zivatarok esélye

Napos idő várható gomolyfelhőkkel a hét első felében, 19-25 Celsius-fokos csúcshőmérsékletekkel, majd megnő a záporok, zivatarok esélye - derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 06:58, szombat | Belföld

Átadták a felújított Igmándi Erődöt Komáromban

Komárom talán soha nem fejlődött akkora léptekkel, mint napjainkban, ezt példázza a frissen felújított Igmándi Erőd átadása is, amiben fontos szerepe volt a kölcsönös tiszteletre alapuló magyar-szlovák együttműködésnek is