Városlista
2020. augusztus 13, csütörtök - Ipoly

Hírek

2019. Október 16. 08:23, szerda | PR
Forrás: Arrabonamédia

A minikotró használata lépésről lépésre

A minikotró használata lépésről lépésre

A minikotró használatát elsajátítani szerencsére nem nehéz feladat. Ezek a gépek ugyanis pont úgy lettek kialakítva, hogy egyértelműen könnyebbé tegyék a kezelő dolgát.

Csakis így nyílik lehetőség a mozgékonyságukból és gyorsaságukból fakadó előnyök kihasználására. Érdemes ennek megfelelően lépésről lépésre ismerni azokat a teendőket, amik a munkagép kezeléséhez feltétlenül szükségesek.

Jelen cikkünkben igyekszünk egyfajta segédletet nyújtani tehát a minikotrók használatához, vagyis nézzük meg a kezeléssel kapcsolatos támpontokat lépésről lépésre.

Foglaljuk el a megfelelő pozíciót a munkavégzéshez

A minikotró mozgatásában úgynevezett gumihevederek is a segítségünkre vannak, amelyeknek köszönhetően a gép a nehezebb terepen is jól boldogul.

Az előre és hátra menetet, valamint a fordulást is könnyen kezelhető karok és joystick alkalmazásával tudjuk megtenni. Ha a sebességen akarunk gyorsítani vagy lassítani, akkor a kézi gázkart, illetve az egyéb vezérlő karokat tudjuk ehhez használni.

Kormánykereket egyébként hiába is keresnénk egy minikotróban. Mivel lánctalpas munkagépekről beszélünk, maga a fordulás is egyszerűen használható kézi karokkal megy. Elsőre talán kissé furcsa lehet ez a megoldás, de nagyon gyorsan rá lehet érezni a működésére.

A gép elején egy tolólap is megtalálható. Mikor elfoglaljuk a munkavégzéshez a pozíciót, ezt a lapot tegyük le. Így stabilizáljuk a kotró helyzetét.

A minikotró használata rakodás közben

Amikor kényelmesen elhelyezkedünk a kabinban, egyik kezünk legyen a vezérlő joystickon, a másik pedig a szintén vezérlést segítő karokon. Az egyikkel forgathatjuk a kotrót jobbra vagy balra, míg a másikkal a kanalat tudjuk kezelni.

Az elején még érdemes kicsit gyakorolnunk a rakodást vagy a tereprendezést. Általában néhány munkaóra alatt rá szoktak érezni a kezelők a működésre, és onnantól megy minden, mint a karikacsapás.

Ha tereprendezést végzünk, és a géppel menni kell előre vagy hátra munka közben, az egy picivel összetettebb feladat. De ez sem nehéz, csak még egy kart kell pluszban alkalmazni.

Könnyen kezelhető modern minikotrók

A mai modern minikotrók kezelése tehát nagyon is gyorsan elsajátítható feladat. Amint sikerül ráérezni a hatékony módszerre, onnantól kezdve nagyságrendekkel hatékonyabbá válik a munka.

Mindez ráadásul úgy történik, hogy közben a kotró takarékosan bánik az üzemanyaggal is. A megspórolt munkaórák, valamint a megtakarított gázolaj pedig még inkább értékesebbé teszi ezeket a gépeket.

Amint sikerül tehát kiválasztanunk a számunkra megfelelő gépet, célszerű megbíznunk egy munkatársat is a gép kezelésének megtanulására. A kolléga még örülni is fog, mert pár óra alatt látni fogja, mennyire ügyes kis kotróval dolgozhat majd.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 24. 07:53, péntek | PR

Egyházi építések specialistája lett a Jánosik Kft.

Ismét egyházi ingatlan felújítását nyerte el a Jánosik és Társai Kft. Ezúttal Miskolcon, a Baptista Szeretetszolgálat új szociális ellátóközpontja kivitelezésére kaptak megbízást.

2020. Június 18. 14:31, csütörtök | PR

Nem engednek a minőségből

Évről évre, a legszigorúbb átvilágítást végzik el a Jánosik és Társai Kft.-nél. Idén, a járványhelyzet miatt különleges szabályokat betartva tartottak auditot a külső auditorok.

2020. Május 18. 09:36, hétfő | PR

Templomot épített a Jánosik Kft.

Görögkatolikus templomot épített Mezőkövesden a Jánosik és Társai Kft. A zöldmezős beruházást, az alapoktól kezdve kulcsrakész állapotig a cég végezte.

2020. Augusztus 13. 19:30, csütörtök | Sport

Trackwood – ahol a drift és a zene találkozik

Az idei nyár tele van kompromisszumokkal és beteljesületlen vágyakkal. Nehéz hónapok ezek mindannyiunk számára.