Városlista
2022. szeptember 29, csütörtök - Mihály

Hírek

2022. Július 29. 13:00, péntek | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

A magyar U18-as kosárlabda válogatottban bizonyíthat Halmai Dániel

A magyar U18-as kosárlabda válogatottban bizonyíthat Halmai Dániel

Óriási lehetőséget kapott városunk fiatal kosárlabdázója, Halmai Dániel, aki a B divíziós Európa bajnokságon bizonyíthatja tehetségét a magyar U18-as válogatott csapat tagjaként.

A Dombóvári Kosárlabda Suliban évek óta kimagasló az utánpótlás nevelés. A hosszú évek munkájának gyümölcse beérni látszik, hiszen ezen a nyáron, az egyesület saját nevelésű játékosai közül többen felhúzhatják magukra a címeres mezt. Fehérvári Csegő az U17/U18-as 3×3-as magyar férfi kosárlabda csapat tagjaként, Halmai Dániel (Kaposvár SI) és Reizinger Máté (Budapesti Honvéd SE) pedig annak a 18 fős keretnek a tagjaként készülhettek fel, akik a „B” divíziós Európa bajnokságon szerepelnek Romániában.

Június 20-án kezdődött a hat hetes edzőtábor sorozat Pécsen. Itt a Kosárlabda Specifikus Módszertani Központban dolgoztak, majd Sztojan Ivkovics, szövetségi kapitány meghívására Kecskeméten folytatták a munkát. Hatalmas élményben volt részük a fiatal játékosoknak, mivel a közös edzések során, két alkalommal is segíthették a felnőtt, magyar férfi válogatott felkészülését a világbajnoki selejtezőkre.

A magyar U18-as válogatott keret, legelső edzőmérkőzését Horvátországban játszotta, majd az MKOSZ székesfehérvári edzőközpontjában folytatták a közös munkát. A napi két edzés, és heti két edzőmérkőzés során a fiúk komoly fejlődésen mentek keresztül. Lehetőségük volt olyan „A” és „B” divíziós európai csapatok ellen játszani, és győzedelmeskedni, mint Szlovénia, Montenegró, Belgium. A Váradi Kornél szövetségi edző által irányított szakmai stábban nagy büszkeségünkre - a szintén dombóvári -Szőke Balázs is komoly szerepet kapott.

Végül 12 főre szűkült a keret, így a mai napon Halmai Dániel, a nemzeti együttes tagjaként indult az U18-as magyar kosárlabda válogatottal Romániában. A kontinensviadalon a C csoportban Lettország, Portugália, Szlovákia, Svájc, és Románia csapatai ellen játszanak a magyar fiatalok.

Hajrá Dani, Hajrá Szikó, hajrá magyarok!

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 28. 10:27, szerda | Helyi

Népszerű és sikeres volt a DOM-BOR-FESZT borfesztivál

A szervezők lehetőséget biztosítottak a helyi és az idei vendég, teveli Veres Pincészet legkiválóbb termékeinek megismerésére.

2022. Szeptember 27. 10:57, kedd | Helyi

Sportágválasztó rendezvényre várták az érdeklődőket Dombóváron

A Dombóvári Sportszövetség és Dombóvár Város Önkormányzata által szervezett sportágválasztó rendezvényre 1100 óvodás és iskolás korú fiatal érkezett és versenyzett egymással iskolája színeiben.

2022. Szeptember 26. 11:03, hétfő | Helyi

Békés Sándor Megváltó hajnalok című könyvét mutatják be Dombóváron

A bemutatót szeptember 30-án 17 órakor tartják a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium könyvtárában.

2022. Szeptember 26. 09:07, hétfő | Helyi

Letartóztatásban a dombóvári zsaroló páros

A Dombóváron elfogott 21 éves férfi és 22 éves nő hosszabb ideje telefonon zaklatta a nő egyik régi ismerősét, védelmi pénz fejében félmillió forintot követeltek tőle.