Városlista
2022. szeptember 29, csütörtök - Mihály

Hírek

2022. Augusztus 10. 11:56, szerda | Helyi

A Magyar Közút NZrt. tájékoztatása a 611. sz. főút lezárásával kapcsolatban

A Magyar Közút NZrt. tájékoztatása a 611. sz. főút lezárásával kapcsolatban

SAJTÓKÖZLEMÉNY - 611. sz. főút 3+976 km szelvényben lévő sérült műtárgy helyreállítása

A 2022. június első felében bekövetkezett rendkívüli esőzés következtében a 611. sz. főút 3+976 km szelvényben lévő műtárgy megrongálódott, beszakadt, ezért a főutat a forgalom elől le kellett zárni.
A 611. sz. főút lezárását követően Társaságunk terelőutakat jelölt- és táblázott ki, Kaposszekcső-Csikóstőttős-Mágocs-Dombóvár, Kaposszekcső-Jágónak-Nagyberki irányba terelve a forgalmat.
A rendkívüli helyzetre tekintettel a Magyar Közút NZrt. az esemény bekövetkezte után, szakkivitelező bevonásával megkezdte a sérült áteresz helyreállítását. A műtárgy elbontását követően, a rendkívül magas talajvíz miatt szádfalazással a munkaterületet le kellett határolni, hogy a folyósodásra hajlamos homok altalaj ellenére a földmű állékonysága biztosítva legyen. Ezt követően új teherelosztó vasbeton lemez építése, új vasbeton keretelemek beemelése történt.
Az építés során a beépített anyagok kötési és technológiai időinek tartása miatt jelenleg az átereszhez csatlakozó szárnyfalak zsaluzása folyik. A szárnyfalak betonozását követően a háttöltések visszaépítése, tömörítése, a 611. sz. főút alépítményeinek építése következik.

Aszfaltozási munkák előreláthatóan augusztus végére, szeptember elejére készülnek el, mely után az építmény visszaadható a forgalomnak, de Társaságunk mindent megtesz, hogy a forgalom mihamarabb legalább egy sávban megindulhasson.

Szekszárd, 2022. augusztus 9.

Magyar Közút NZrt.
Tolna Megyei Igazgatósága

Címkék: útjavítás

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 28. 10:27, szerda | Helyi

Népszerű és sikeres volt a DOM-BOR-FESZT borfesztivál

A szervezők lehetőséget biztosítottak a helyi és az idei vendég, teveli Veres Pincészet legkiválóbb termékeinek megismerésére.

2022. Szeptember 27. 10:57, kedd | Helyi

Sportágválasztó rendezvényre várták az érdeklődőket Dombóváron

A Dombóvári Sportszövetség és Dombóvár Város Önkormányzata által szervezett sportágválasztó rendezvényre 1100 óvodás és iskolás korú fiatal érkezett és versenyzett egymással iskolája színeiben.

2022. Szeptember 26. 11:03, hétfő | Helyi

Békés Sándor Megváltó hajnalok című könyvét mutatják be Dombóváron

A bemutatót szeptember 30-án 17 órakor tartják a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium könyvtárában.

2022. Szeptember 26. 09:07, hétfő | Helyi

Letartóztatásban a dombóvári zsaroló páros

A Dombóváron elfogott 21 éves férfi és 22 éves nő hosszabb ideje telefonon zaklatta a nő egyik régi ismerősét, védelmi pénz fejében félmillió forintot követeltek tőle.