Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Június 22. 20:15, péntek | Helyi
Forrás: Nagyné Tóth Erzsébet/Kaposszekcsői Közösségi Ház

A kaposszekcsői iskolában is „bezárták” a tanévet

A kaposszekcsői iskolában is „bezárták” a tanévet

Felkerült a képletes lakat a szekcsői iskolára a június 20-i tanévzáró ünnepély után, amelynek hangulatát a Márfai Attiláné irányításával készülő negyedikesek vidám versekkel, pattogós country-dallamokkal alapozták meg.

Fazekas Gáspár igazgató azonban komolyra váltott. Értékelte az elmúlt tanévet és elmondott néhány mindenkit érdeklő statisztikai adatot. Kiemelte ismét a jó iskola-szülő kapcsolat jelentőségét.

Majd a jutalomkönyvek átadása következett. A tanulók közül igen szép számmal kaptak jutalmat jó tanulásáért, példamutató magatartásáért vagy éppen kiváló sporteredményéért. Csak néhányat kiemelve: Bessenyei Eliza és Somlyai Fédra a legtöbb tanulmányi versenyen elindult diákoknak járó elismerésben részesült. Nagyházi Balázs, Máté Levente, Esküdt Gergő és Veréb Dávid pedig az Országos Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny 7. helyezéséért vehetett át ajándékkönyvet és kupákat.

Kaposzekcső Község Önkormányzatának 30 000 Ft-os pénzjutalmát megosztva Máté Levente és Nagyházi Balázs kapta az elmúlt nyolc évben végzett kiemelkedő közösségi, a település hírnevét öregbítő munkájáért. A díjat Csapó Gyuláné polgármester adta át. A Német Nemzetiségi Önkormányzat oklevelét (Zuversicht Preis) és 5000 Ft-os pénzjutalmát a negyedikes Molnár Csenge és a hatodikos Somlyai Fédra érdemelte ki.

Az ünnepség végén a Szülői Munkaközösség elbúcsúzott Gyarmati Jánosné tanárnőtől, aki nyugdíjba vonulásával jól megérdemelt pihenését kezdi meg.

Mindezek után mindenki osztályába vonult, hogy kezdetét vegye a tanévzáró második fordulója: a bizonyítványosztás. Ez mindenkinek örömteli vagy éppen csalódott pillanatokat hozott, de igazából senki sem volt szomorú, hiszen véget ért a tanév.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.