Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2015. Június 17. 08:42, szerda | Helyi
Forrás: Weimann Krisztina

A jutalmazás napja

A jutalmazás napja

2015. 06. 10-e a kimagasló tanulmányi és sporteredmények elismerésének napja volt. Nemcsak városunkban, hanem az Emberi Erőforrások Minisztériumában is ezen a napon díjazták a legjobbakat.

Öt korcsoportban mintegy 340 fiatal érdemelte ki idén a „Magyarország Jó tanulója – Jó sportolója" díjat, s közülük 96-an szerdán a Földművelésügyi Minisztériumban vehették át oklevelüket Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért és Dr. Simicskó István sportért felelős államtitkártól. Dombóvár városából meghívást nyert az átadóra Várteleki Richárd 7. osztályos tanuló.

Czunyiné Bertalan Judit hangsúlyozta, a tehetséges diákokat és tanáraikat több díj átadásával is elismeri a kormány – utalva a közelmúltban átadott Bonis Bona-díjakra, valamint az OKTV díjaira, a Nemzeti Tehetség Program rendszerére. A „Magyarország Jó tanulója – Jó sportolója” díj, elismerés azoknak jár, akik egyaránt folyamatos és kiváló teljesítményt nyújtanak az iskolai tanulmányaikban, valamint sportban elért eredményeikkel is az élvonalban vannak. Mintát és példát adva ezzel diáktársaiknak, hogy lehet egyszerre mindkettőben kitűnni.

Elismerésben részesült még a dombóvári Szent Orsolya Iskolaközpont további két tanulója: Kőszegi Lilla Zsanna 7. osztály és Reizinger Dóra 8. osztályos tanuló.

A pályázatnál csak a Magyar Olimpiai Bizottság által regisztrált sportágakat fogadták el, az elbírálásnál figyelembe vették a minisztérium által támogatott tanulmányi versenyeken elért eredményeket is. A díj pénzjutalommal nem jár.

Gratulálunk a diákoknak és felkészítőiknek egyaránt !

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.

2024. Május 09. 07:30, csütörtök | Helyi

Májusi áreső aranyat ér a dombóvári Electro4You üzletben!

Az akció időtartama: 2024.05.09-től 05.21-ig, illetve a készlet erejéig.