Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Április 11. 18:11, kedd | Helyi
Forrás: Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A hosszú hétvége rendőrségi hírei

A hosszú hétvége rendőrségi hírei

Az elmúlt öt napon két könnyű sérüléses és 23 anyagi kárral végződő közlekedési esemény történt a vármegye útjain.

Anyagi káros közlekedési baleset történt Dombóváron 2023. április 8-án 19 óra 50 perc körüli időben. Egy 31 éves férfi közlekedett Peugeot gyártmányú autójával a Rákóczi utcában, az Erzsébet utca irányából a Teleki utca irányába. Haladása során nem tartott megfelelő oldaltávolságot az út jobb oldalán, az úttest szélén várakozó autók mellett, ezért egy Volkswagen bal oldalának ütközött. A koccanást látta egy másik sofőr, aki az okozó után hajtott, hogy jelezze neki az ütközést. Közben az első kocsi megállt és tolatni kezdett. A figyelmetlenül megkezdett manőver során nekiütközött a korábban mögötte haladó, de már álló BMW elejének. A Peugeot sofőrjénél a szonda pozitív értéket jelzett. Az egyenruhások az ittas fiatalembert előállították további mintavételre, vezetési jogosultságát felfüggesztették és vele szemben büntető feljelentést tettek.

Nagypénteken 12 óra 52 perc körüli időben történt egy sérüléses baleset a 65-ös számú főút 20-as kilométerszelvényében, Tevel közigazgatási területén. Egy 37 éves tolnai nő közlekedett Opel Corsa Van típusú teherautóval Hőgyész irányából Kéty irányába. Haladása során a sebesség nem megfelelő megválasztása miatt elvesztette uralmát a kocsi irányítása felett, balra letért az útról és az ott lévő fás-bokros területre csapódott. A baleset során a sofőr könnyebben megsérült.

kép

A második sérüléses baleset is pénteken történt, 15 óra 20 perc körüli időben, az M6-os autópálya Pest felé vezető oldalán. Egy külföldön élő 33 éves magyar férfi közlekedett autóval Tolna térségében, amikor a pályatest 136-os kilométerszelvényében előzésbe kezdett. A sávváltás során a kocsi megcsúszott, lehaladt az útról és a pályatesteket egymástól elválasztó szalagkorlátnak ütközött. Ezután a jármű több alkalommal a tetején keresztül átfordult, majd kerekeire borulva állt meg. A sofőr a balesetben könnyebben megsérült.

kép

Pénteken röviddel fél négy előtt, egy nő közlekedett autóval a 6-os számú főút 151-es kilométerszelvényében, Kakasd közigazgatási területén. Haladása során nem tartott kellő követési távolságot az előtte haladó kocsitól, s mivel az forgalmi ok miatt lassítani kezdett, hátulról nekiütközött. Az ütközés során az elől haladó jármű egy ház kerítésének ütközve állt meg.

kép

Szombaton is megrongálódott egy ház kerítése, amikor 11 óra 46 perc körüli időben egy 47 éves szegedi férfi közlekedett teherautóval Alsónánán a Dózsa György utca irányából a Kossuth utca irányába. Haladása során a Kossuth utcában letért az úttestről, áthajtott a füves területen és az árkon, majd egy ház kerítésének ütközött. A sofőr a biztonsági övet nem használta és esetében a szonda pozitív értéket jelzett. Kollégáink az ittas férfit előállították mintavételre, majd ellene büntető eljárás indult. Vezetési jogosultságát felfüggesztették.

kép

Szombaton délelőtt Tolnán történt egy anyagi káros baleset. Egy helyi férfi közlekedett autóval az Erkel Ferenc utcában az Alkotmány utca irányába. Amikor a kereszteződéséhez ért, oda figyelmetlenül behajtott és nem biztosított elsőbbséget a neki balról, az Alkotmány utcában Szekszárd irányából Dombori irányába közlekedő kocsinak, így összeütköztek. A helyszínelés és műszaki mentés idejére a forgalmat a rendőrök a környező utcákba terelték.

kép

Szombaton 14 óra 15 perc körüli időben egy tamási férfi közlekedett kocsival Kishenye irányából a 61-es főút irányába. Mivel nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg a sebességét, a Kishenye utcát keresztező kerékpárúthoz érve elvesztette járműve irányítása felett az uralmat és nekiütközött a Koppány híd mellett lévő beton elemnek, illetve több közúti jelzőtáblának, majd a Koppány folyóban állt meg. A baleset során személyi sérülés nem történt, anyagi kár keletkezett.

kép

Vasárnap hajnalban az 56-os számú főút 13-as kilométerszelvényében történt egy pályaelhagyás. Egy 17 éves szekszárdi fiú autóval közlekedett Várdomb irányából Szekszárd irányába, amikor haladása során a kocsi az úttesten megcsúszott, majd jobbra letért az úttestről ahol egy közlekedési jelzőtáblát kidöntött, azután egy füves területen áthajtva megpördült a kocsi és orral Várdomb irányába, egy telefonvezetéket tartó oszlopnak ütközve állt meg.

kép

Az anyagi káros balesetek közül csütörtökön két esetben az M6-os autópálya Pécs felé vezető oldalán hajtott a jobb,-illetve a bal oldali szalagkorlátnak egy-egy sofőr. A 6-os számú főúton az előzésre vonatkozó szabályokat nem tartották be, így három autó sérült. Bölcskén egy tolatási manőver vezetett ütközéshez, Iregszemcsén egy „utolérés” történt. Simontornya közelében a 64-es főúton vadat ütött el egy autós. Ezen kívül további hat vaddal ütközés is történt a hétvégén, melyből három vasárnap volt.

Továbbra is kérjük a közlekedőket, hogy tartsák be a szabályokat!

… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.