Városlista
2022. szeptember 29, csütörtök - Mihály

Hírek

2022. Július 18. 10:01, hétfő | Helyi
Forrás: Fekete István Kulturális Egyesület

A hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

A hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

Júliusban a nagy magyar író magyar-latin Misszále-ját (római misekönyv, az év minden napjára) választottam ki a hónap műtárgyának.

A kiadvány első lapjának érdekessége, hogy Fekete István író saját kezűleg írta be szülei, felesége és az ő, illetve gyermekeinek adatait.

Visszaemlékezem gyermekkoromra, amikor dédi mamám (Tapaszti Anna) csontkeretes imakönyvét láttam. Ő is bejegyezte szülei és gyermekei adatait, de gondolom, hogy ez nem csak göllei „szokás” volt, mert köztudott, hogy abban az időben az imakönyveket napi rendszerességgel forgatták, olvasták az emberek. Sajnos ez ma már nem jellemző.

A misekönyvet ifj. Fekete Istvántól, az író fiától kaptam még a 2000-es évek elején, azóta őrzöm és mutatom be az ide látogatóknak.

Bodó Imre
Fekete István Kulturális Egyesület

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 28. 10:27, szerda | Helyi

Népszerű és sikeres volt a DOM-BOR-FESZT borfesztivál

A szervezők lehetőséget biztosítottak a helyi és az idei vendég, teveli Veres Pincészet legkiválóbb termékeinek megismerésére.

2022. Szeptember 27. 10:57, kedd | Helyi

Sportágválasztó rendezvényre várták az érdeklődőket Dombóváron

A Dombóvári Sportszövetség és Dombóvár Város Önkormányzata által szervezett sportágválasztó rendezvényre 1100 óvodás és iskolás korú fiatal érkezett és versenyzett egymással iskolája színeiben.

2022. Szeptember 26. 11:03, hétfő | Helyi

Békés Sándor Megváltó hajnalok című könyvét mutatják be Dombóváron

A bemutatót szeptember 30-án 17 órakor tartják a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium könyvtárában.

2022. Szeptember 26. 09:07, hétfő | Helyi

Letartóztatásban a dombóvári zsaroló páros

A Dombóváron elfogott 21 éves férfi és 22 éves nő hosszabb ideje telefonon zaklatta a nő egyik régi ismerősét, védelmi pénz fejében félmillió forintot követeltek tőle.