Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2020. Július 03. 08:41, péntek | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata

A Dombóvári kistérség is bemutatkozott a Tolna megyei Értékek Napján

A Dombóvári kistérség is bemutatkozott a Tolna megyei Értékek Napján

Városunk felsorakozó értékei felölelik a múlt hagyományait, a jelen törekvéseit és a jövőben rejlő lehetőségeket egyaránt.

Első alkalommal vettünk részt a Vár a megye elnevezésű Tolna megyei értékek napján, Medinán. Városunk felsorakozó értékei felölelik a múlt hagyományait, a jelen törekvéseit és a jövőben rejlő lehetőségeket egyaránt. Számos emlék, alkotás, a városért tenni akarók munkája, valamint a Dombóváron megtermelt, előállított termékek mind ebbe a fogalomkörbe tartoznak. Ezért a széles paletta egy kis szeletét vittük el a megyei önkormányzat rendezvényére.

Büszkén helyeztük el standunkon Ulrich József frissen szedett szarvasgombáját, Molnár István vállalkozásainak kiváló termékeit; a sokszínű orhideákat és a Zazu kézfertőtlenítő családot, Schmieder Csaba Dombóvár elnevezésű pálinkáját, Kiss László különböző ízesítésű sörkülönlegességeit. Elismerően szóltak Papp Róbertné túrós, gesztenyés-meggyes, nutellás, birsalma lekváros ízesítésű mézespuszedlijéről és az ötven éves jubileumi címkével ellátott Karászi féle ásványvíz valamint sör is többek tetszését elnyerte. A termékek mellett megjelent a város múltja is a Helytörténeti- és Vasúttörténeti gyűjteményből hozott eszközök, molinók, könyvek segítségével.

A Dombóvári kistérség ötven fővel vett részt a rendezvényen. Négy standon mutatták meg a települések sokszínűségüket. A kurdi csiga, az attalai homoktövisből készült termékek, a kapospulai kürtőskalács, a kaposszekcsői gluténmentes termékek, az alsóhetényi szörpök, a gyulaji kézműves termékek és a kocsolai levendula is felsorakozott a bemutatott helyi készítésű termékek között.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!