Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Szeptember 30. 10:35, hétfő | Helyi
Forrás: dr. Kriston Vízi József

A dombóvári I. Desszertbor Verseny eredménye

A dombóvári I. Desszertbor Verseny eredménye

A Dombóvári Desszert Ünnep Kapos-menti Gasztrokulturális Találkozások elnevezésű dombóvári rendezvény alkalmából a szervezők és együttműködők ez év nyarán meghirdették a 2013. év Desszertbora Versenyt.

Az e kategóriában első ilyen megmérettetésre 6 pincészetből 9 különféle palack-csomag érkezett. A zsűri tagjai szeptember 27-én folyamatosan s egymástól függetlenül érzékelt, majd értékelt. Az e nap estélyén, a négy csillagos Gunaras Resort Spa Termál Hotel különtermében tartott vacsora kezdetén Birinyi József igazgató, a Hungarikum Szövetség elnöke, a Hungarikum törvény stratégiájának alkotója ismertette a verseny eredményét. A Hungarikum Szövetség és a Prémium Hungaricum Egyesület különdíját, egy egyedi, ez alkalomra készített és dedikált szaru kürtöt a Polgár Pincészet (Villány) 2009-es évjáratú desszertbora nyerte el.
A dombóvári székhelyű Róna Kft. által felajánlott különdíj a szentantalfai (Veszprém m.) Brazsil Cseppek Borházhoz került, míg a szintén e gyönyörű fekvésű, Balaton-felvidéki községben működő, nagy múltú Dobosi családi Pincészet desszertbora a Magyar Országos Cukrász Ipartestület különdíjára érdemesült. A szervezők a díjakat, valamint a hagyományteremtő céllal szervezett országos rendezvény emblémáját a közeli jövőben személyesen adják át.
A Hungarikum Szövetség, egyetértésben a Mathiász Bor Olimpia szervező bizottságával, minősített nemzetközi versenyszámmá kívánja nyilvánítani a dombóvári szervezők: Gábor Sándor aranykoszorús cukrászmester és dr. Kriston Vízi József Podmaniczky-díjas örökségvédő által a Rákóczi János, legendás magyar „gasztro-király” emlékére kezdeményezett seregszemle e program-szeletét.
A közeli hetekben megkezdődik a jövő és azt követő évek rendezvény-fűzérének kidolgozása.
Kapcsolat: desszertunnep@gmail.com

Címkék: Desszert Ünnep

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.