Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Január 12. 08:52, péntek | Helyi

A dombóvári atlétikai pálya felújítását tervezik

A dombóvári atlétikai pálya felújítását tervezik

Tavaly elindult egy folyamat - a DOVASE kezdeményezésével és az önkormányzat támogatásával - a dombóvári atlétikai pálya felújítása ügyében, mely a kor követelményeinek megfelelő létesítmény kialakítását szorgalmazza.

A mostani helyszíni bejárás során Pintér Szilárd polgármester, dr. Képes Lóránt a Magyar Atlétikai Szövetség megbízásából, Horváth Józsefné a körzet képviselője, Hosszú Sándor Gergely a Szuhay Sportcentrum vezetője, Ingula Tamás a DOVASE elnöke, Fazekas Gáspár és Tarr Imre a DOVASE edzői voltak jelen.

A beruházás szükségessége nem vitatott, hiszen a Dombóvári Vasutas Atlétikai és Szabadidő Egyesület (DOVASE) az atlétika sportágban a város kiemelt, valamint a régiónkban is meghatározó, majd 100 éve (1927) működő utánpótlás neveléssel foglalkozó szervezete. A magas szintű szakmai munkának köszönhetően évek óta 80-100 fő között van a rendszeresen edzésre járó, regisztrált, versenyengedéllyel rendelkezők száma, akik közül minden évben korosztályos országos dobogós helyezettel, illetve válogatott keret taggal is büszkélkedhetnek.

A fejlesztés nem csak a DOVASE atlétáinak, hanem más sportág (200-300 fő kosárlabda, labdarúgás, karate, stb.) sportolóinak edzéseihez biztosítana korszerű körülményeket, hozzájárulva a jobb eredmények eléréséhez, a sportág vonzerejének növeléséhez. Ezen felül a létesítmény jelenleg is kiszolgálja a város- és a kistérség közoktatási intézményeit (testnevelés órák), a területi diákolimpia selejtezőit, egyéb civil szervezetek egészséges életmóddal kapcsolatos rendezvényeit, így ezen aktivitások színvonalának növeléséhez is hozzájárulna a létesítményfejlesztés.

A megvalósuláshoz szükséges kormányzati forrás elnyerésében bíznak a dombóvári sportvezetők és Pintér Szilárd polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.