Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Március 28. 07:01, szerda | Életmód
Forrás: OrintPress

A csokoládé karcsúsít?

A csokoládé karcsúsít?

Egy új kutatás bebizonyította, hogy azok, akik rendszeresen esznek csokoládét, vékonyabbak.

Az eredményeket ezer amerikai étkezési szokásai, kalóriabevitele, BMI értéke (testtömeg-index) és az elhízás gyakorisága alapján mutatták ki.

Az eredmények azt mutatják, hogy azok, akik minden héten rendszeresen esznek egy kis csokoládét, vékonyabbak, mint azok, akik csak alkalmanként fogyasztanak az édes élvezetből. Ennek oka a szakértők szerint, hogy annak ellenére, hogy a csokoládé tele van kalóriával, olyan összetevőket tartalmaz, amely kedvez a fogyásnak.

Az összefüggés akkor is fennállt, mikor a testmozgást, mint tényezők is figyelembe vették. A tanulmány ugyanakkor a csokoládé mennyisége és a karcsúság között nem talált összefüggést. Állításuk szerint csak az számít, hogy valaki milyen gyakran fogyaszt csokoládét, nem pedig az, hogy mennyit.

Emellett a csokoládé kedvezően hat a vérnyomásra, az inzulin-érzékenység és a koleszterin szintjére. Emellett különösen az étcsokoládé antioxidánsokat tartalmaz, amely segít a káros szabadgyökök felszabadításában, amelyek károsíthatják a sejteket - írja a BBC.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

2024. Április 17. 17:23, szerda | Életmód

Nyolc sztárfellépő és negyven koncert az idei Paloznaki Jazzpikniken

Anastacia, a Brand New Heavies, Tony Hadley, a Morcheeba, az MF Robots, a Son Mieux, a Kraak & Smaak és Izo FitzRoy lesz a 12. Paloznaki Jazzpiknik sztárfellépője augusztus 1. és 3. között a Balaton-felvidéken.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Életmód

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában - Videó

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.