Városlista
2019. szeptember 17, kedd - Zsófia

Hírek

2019. Június 10. 13:00, hétfő | Helyi
Forrás: Dombó Média

A beruházás miatt időről időre módosul a közlekedés rendje

A beruházás miatt időről időre módosul a közlekedés rendje

A Bezerédj utcának a Pannónia utca és a Tóth Ede utca közötti szakaszán ingatlannal rendelkezőknek tartott lakossági fórumot a város polgármestere június 6-án az ivóvíz-hálózat cseréjéről.

Szabó Loránd elsőként arról számolt be, hogy a közszolgáltatást végző Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. jelzése alapján döntött úgy a képviselő-testület, hogy a település 2017-ben megkezdett ivóvízvezeték-rendszerének rekonstrukcióját ezen a részén folytatja.
A polgármester május 30-án írta alá azt a szerződést, amit a város önkormányzata kötött a munkálatok elvégzésére a tervdokumentáció elkészítéséről, valamint a komplett kivitelezésről a közbeszerzési eljárás nyertesével, a kozármislenyi székhelyű RP-SC Holding Kft-vel. A cég a következő hónapokban a régiek helyére új csöveket fektet a föld alá összesen 537,5 folyóméter hosszban, a gerinchálózat mellett a leágazások vezetékeit is kicserélik a szakemberek. Azt követően a Bezerédj utcának az ívóvíz-hálózat rekonstrukciójával érintett Pannónia utca és a Tóth Ede utca közötti szakaszán sor kerül az útfelület kopórétegének aszfaltozására és 570 négyzetméteren új térköves járda is készül.
A baranyai vállalkozás képviselői arról beszéltek, hogy két ütemben valósítják meg a nettó 51.186.126 forintba kerülő beruházást, előbb a társaságházak előtt, majd a családi házas szakaszon.
A fórum résztvevői közül többen is arról érdeklődtek, hogy mennyiben fog változni a közlekedés rendje a munkálatok miatt, mikor tudnak járműveikkel behajtani ingatlanaikhoz, illetve hol parkolhatnak majd, amikor ezt nem tehetik meg?
- Az ingatlannal rendelkezők többsége örömmel vette azt, hogy az ivóvíz-hálózatnak az utcai főnyomó-vezetéke és a telkekhez vezető leágazások egyaránt kicserélésre kerülnek - emelte ki Szabó Loránd a lakókkal történt egyeztetés összefoglalásaként. - Nyilván van aggály is, hiszen ez a rész most négy hónapon keresztül építési terület lesz. Mindenki tudja azt, hogy a hálózat-rekonstrukcióval kapcsolatos munkák kisebb-nagyobb közlekedési problémákkal fognak járni. Az előreláthatólag szeptember végéig tartó különböző munkafolyamatok forgalomtechnikai korlátozásokat vonnak maguk után. A fórumot azért tartottam, hogy az ingatlanok tulajdonosai ismerkedjenek meg a kivitelező cég képviselőivel és tudják azt, hogy ki az a kontakt személy, akihez a gondjaikkal, kérdéseikkel, illetve kéréseikkel közvetlenül fordulhatnak. Türelmet és megértést kérek minden itt lakótól, illetve erre közlekedőtől!

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 17. 10:53, kedd | Helyi

Képeslapok, fotók, cikkek és plakátok Dombóvárról a könyvtárnak ajándékba

Immár sokadszor küldött olyan ajándékokat dr. Szombath Tibor a Földi István Könyvtárnak, melyek helyi relikviáknak számítanak.

2019. Szeptember 16. 14:16, hétfő | Helyi

Lomtalanítás Dombóváron

Dombóvár Város Önkormányzata és a Dél – Kom Nonprofit Kft. lomtalanítási akciót szervez Dombóvár város területén a szabványos edényzetbe nem helyezhető hulladékok elszállítására

2019. Szeptember 16. 08:33, hétfő | Helyi

Tíz hársfa ajándékba a szép városképért

Dombóvár önkormányzata idén is benevezett a „Virágos Magyarország” Környezetszépítő Versenybe, amit huszonhatodszor hirdetett meg a Magyar Turisztikai Ügynökség. Nemrégiben tartották az eredményhirdetést.

2019. Szeptember 13. 13:20, péntek | Helyi

Tolna megyeiek az ország legjobb gépjárművezetői!

A „Katasztrófavédelem legjobb gépjárművezetője készenléti szer” kategóriában a Tormási Tamás és Simon Jenő alkotta csapat lett az első, akik a Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon teljesítenek szolgálatot.