Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. December 04. 14:41, szerda | Helyi
Forrás: Tóth Ada Eszter

A Belvárosi Alapfokú Művészeti Iskolában történt

A Belvárosi Alapfokú Művészeti Iskolában történt

Fordított hangverseny - Társastánc - Szaxofonverseny

Fordított hangverseny

A Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola Alapfokú Művészeti Iskolájában 2013. 11. 21-én tartották a TÁMOP 3.1.4./08/2-2009-0089 pályázati program kötelező elemeként megrendezett három hetet meghaladó művészeti projekt záró eseményét, a "FORDÍTOTT HANGVERSENYT".

Az alábbiakban Horváth Patrik szaxofon szakos növendék rövid beszámolója olvasható:

"Mindenki számára ismerős lehet az érzés, amikor több ember előtt kell a tehetségét bemutatnia. A Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola Alapfokú Művészeti Iskolája növendékeinek bizonyára jól ismert ez az érzés. Mi – hangszert tanuló diákok – már megszoktuk a hangversenyeket, fellépéseket. Mindegy, hogy a szülők és egy kisebb közönség, vagy egy vizsgán a vizsgabizottság előtt kell fellépnünk, az érzés mindig ugyan az. A darabunkat megtanuljuk – kisebb, nagyobb sikerrel – és nagyjából biztosak vagyunk a dolgunkban, mégis mind izgulunk. Izgulunk, izgulnak velünk a szüleink, rokonaink és tanáraink is. De mi van, ha egyszer az évben nem a diákoknak kell átélniük ezt az érzést, hanem szeretett tanáraiknak?
A Zeneiskolában 2013.11.21.-én a tanároknak kellett megmutatniuk tudásukat. A Fordított Hangverseny remekül sikerült. És mivel Fordított hangverseny, minden megfordult. Amit eddig a tanárok szerveztek nekünk, most a diákok csinálták. Önkéntes diákok jelentkeztek a hangverseny megszervezésére - voltak, akik a meghívó megtervezésén munkálkodtak, voltak, akik a terem díszítését vállalták, voltak, akik kamerával és fényképezőgéppel örökítették meg az eseményt. Minden csapat kiváló munkát végzett!
Kedves tanáraink reméljük ugyan úgy élvezték a hangversenyt, ahogy mi! Mindannyian fantasztikusan szerepeltek. De a látottak alapján a hangverseny nem csak nekünk tetszett, hanem a többi vendégnek is, mert aznap este tele volt a Zeneiskola nagyterme!"

Társastánc

A Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola Alapfokú Művészeti Iskolája növendékei Balázs Erik felkészítésével szép eredményeket értek el a 2013. november 24-én megrendezett IV. Kanizsa Kupa Táncversenyen.
A Lindmayer Jázmin és Hetesi Krisztián páros Junior I. korcsoportban Latin és Standard táncok kategóriában is az első helyen végzett!

Szaxofonverseny

2013. november 29. és december 1. között Pomázon, a Teleki-Wattay Művészeti Iskolában rendezték meg az V. Országos Szaxofonversenyt.
A Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola Alapfokú Művészeti Iskolája egy növendék, Csapó Tomaj (Tóth Ada Eszter növendéke) nevezésével képviseltette magát a „klasszikus szaxofon” kategóriában.
Tomaj a verseny legerősebb mezőnyében 19 induló közül jutott a legjobb 7 növendéket felvonultató döntőbe, s bár helyezést nem ért el, a döntőbe jutás így is hatalmas eredménynek számít!
A zsűri kiemelkedő munkájáért „Korrepetítori különdíjjal” ismerte el továbbá Fenyvesi-Hilbert Henriett zongorakísérőt.
Tomajnak, tanárának és zongorakísérőjének is tiszta szívből gratulálunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.