Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2014. Július 09. 05:00, szerda | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A barátok is hatnak étkezési szokásainkra

A barátok is hatnak étkezési szokásainkra

Látott már olyat, hogy egy étteremben az asztalnál ülők mind salátát esznek? Egy új tanulmány megmagyarázza, miért lehetséges ez: ugyanis, hogyha csoportosan rendelünk, hatunk egymásra, szeretünk hasonló ételt választani, mint barátaink, még akkor is, hogyha ízlésünknek nem a legmegfelelőbbet fogjuk enni - írja a Fox News.

A vizsgálat keretében egy oklahomai étteremben 19 héten keresztül, mintegy 1459 olyan vendég rendelését elemezték, akik csoportosan, barátaikkal együtt vacsoráztak. A menü 51 különböző ételt tartalmazott, amelyeket a kutatók különböző kategóriába soroltak összetételük alapján: leves/saláta, hamburger/szendvics, tészta, vegetáriánus ételek, steak.

Megállapították, hogy az egy asztalnál ülők bár jellemzően nem ugyanazokat az ételeket választották, de ugyanabból a kategóriából. Általában a legtöbben nem szeretnek salátát enni, az eredmények azonban azt mutatták, hogy önmaguktól minél többen rendeltek az asztalnál salátát, annál többen érezték magukat késztetve az egészséges étel választására.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 10. 15:24, péntek | Életmód

Átadták a megújult KRESZ-parkot a Városligetben

A Liget Budapest Projekt részeként megújult a KRESZ-park és környezete a Városligetben. A közlekedési helyzeteket játékosan bemutató parkot Lázár János építési és közlekedési miniszter adta át pénteken.

2024. Május 10. 12:05, péntek | Életmód

Együttműködési megállapodást kötött a Gondosóra program és a gyógyszerészkamara

A tájékoztatás és koordináció, később pedig a 65 évesnél idősebbek gördülékenyebb gyógyszerhez jutása érdekében együttműködési megállapodást kötött a Kormányzati Szolgáltató Központ Nonprofit Kft. és a Magyar Gyógyszerészi

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Életmód

Művészetek Völgye - Csaknem háromezer program az idei fesztiválon