Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2018. Május 17. 11:37, csütörtök | Helyi
Forrás: Dombó Média

5211 induló között végzett az élen Lakatos Lukács

5211 induló között végzett az élen Lakatos Lukács

Kitűnően szerepelt az Illyés Gyula Gimnázium egyik diákja az idén tizedszer megrendezett Orchidea-Pangea Tehetségkutató Matematika Verseny országos döntőjében.

A 3-10. évfolyamos tanulók számára meghirdetett kétfordulós megmérettetés-sorozat selejtezőjéből hibátlan megoldásainak köszönhetően az április 7-i budapesti fináléba jutott Lakatos Lukács, aki ott is megmutatta a kivételes tudását. Mesterházyné dr. Illés Ágnes tanítványa a legjobb teljesítményt nyújtotta a döntőben és ezzel győzött az ötödikesek mezőnyében, ahol egyébként 5211 induló volt.

A tehetséges fiú a fővárosi Marriott Hotelben május 12-én lebonyolított eredményhirdetésen vette át szülei társaságában a nyertesnek járó oklevelet, pénz- és könyvjutalmat, amit a vetélkedőt szervező Prizma Oktatási és Kulturális Alapítvány, valamint a Budapesti Orchidea Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium ajánlott fel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:30, csütörtök | Helyi

Szakmai napot tartottak óvodapedagógusoknak a Szivárvány Óvodában

A támogatási program célja, hogy erősítse Tolna vármegye Zöld Óvodái közti kapcsolatot, segítse azok Zöld Óvodai szakmai tevékenységét, bővítse az érdeklődő pedagógusok természettudományos ismereteit.

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.