Városlista
2022. augusztus 12, péntek - Klára

Hírek

2022. Július 04. 08:27, hétfő | Helyi

19 napirendi pontot tárgyalt a Dombóvári Képviselő-testület

19 napirendi pontot tárgyalt a Dombóvári Képviselő-testület

A Dombóvári Képviselő-testület június 30-án tartotta rendes ülését 19 napirendi pont megtárgyalásával.

Dombóvár Város Önkormányzata vis maior igényt nyújtott be a viharkárok helyreállítási költségeinek támogatására. A június 9-i vihar, majd a június 10-én a hajnali órákig folytatódó esőzés komoly károkat okozott városunkban is. A helyreállítási munkákat megkezdte Dombóvár Város Önkormányzata, a kármentesítés jelentős anyagi terhet jelent.
Az önkormányzati tulajdonú építményekben és utakban keletkezett, bejelentett károk jelentősek. Szőlőhegyen a Garay utca útburkolatát és az útpadkát a lezúduló csapadék kimosta, az utca szilárd útburkolatának alépítményét 650 m hosszan, az aszfaltburkolatot, a betonlapos járdát megrongálta. A lezúduló csapadék a Kápolna utca - Garay utca kereszteződésében induló, az állami út mellett húzódó vízelvezető árokba nagy mennyiségű zúzalékot mosott bele. A Nyerges-völgyi I. és II. horgásztavak, valamint a völgyzárógátas horgásztó árapasztója teljes hosszában megrongálódott. A betonburkolatot és a földmedrű utófeneket az árapasztón átzúduló, nagy mennyiségű víz teljes mértékben elmosta. A II. számú völgyzárógátas tó mentett oldali völgyzárógátjának rézsűjét a töltéskoronán átbukó víz mintegy 30 m hosszan erőteljesen alámosta. Jelentős berágódások képződtek a töltéstestben.

A felmerülő helyreállítási költségek támogatására a vis maior keretből igényelt támogatás Dombóvár Város Önkormányzata, melyet a Képviselő-testület is jóváhagyott.

A városvezetés rádió műsorszolgáltatás elindítását tervezi ez év szeptemberétől. 2019 októberétől a Városunk Dombóvár facebook oldalán, a Kaposmenti Magazinműsor heti egyszeri összefoglalójával, valamint a Kaposmenti Hírlevél megjelenésével, továbbá a Szuperinfó Hirdetőújságban minden hónapban 1 oldalon tájékoztatjuk a lakosságot a legfontosabb eseményekről, közérdekű információkról
Az elmúlt években számos visszajelzés érkezett, hogy igény mutatkozik rádiós információs szolgáltatásra, szívesen hallgatnák munkába menet-jövet, a kertben munka közben, vagy akár a munkahelyen a rádiót. Elsődleges cél minden korosztály tájékoztatása, megszólítása.
A közeljövőben az ifjúsággal, a fiatalokkal a hatékony kapcsolatépítés érdekében újabb lépéseket tesz az önkormányzat.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 11. 08:45, csütörtök | Helyi

A hónap műtárgya - Fekete István Múzeum

A hónap műtárgya Fekete István író leckekönyve.

2022. Augusztus 10. 11:56, szerda | Helyi

A Magyar Közút NZrt. tájékoztatása a 611. sz. főút lezárásával kapcsolatban

SAJTÓKÖZLEMÉNY - 611. sz. főút 3+976 km szelvényben lévő sérült műtárgy helyreállítása

2022. Augusztus 09. 09:00, kedd | Helyi

Előzetes tájékoztató mammográfiai szűréssel kapcsolatban

A felmerült kérdéseket tisztázva a mammográfiai szűréssel kapcsolatban az alábbi információk állnak rendelkezésre:

2022. Augusztus 08. 15:51, hétfő | Helyi

Kardos József emlékére

Július 28-án elhunyt Kardos József, volt magyar válogatott labdarúgó.