Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2012. Március 13. 23:00, kedd | Helyi
Forrás: Pécsi Rendőrkapitányság

„Vezetni biztonsággal” - játék a szitukkal, első forduló

 „Vezetni biztonsággal” - játék a szitukkal, első forduló

Az idei első fordulóval jelentkezik a Pécs Városi Baleset-megelőzési Bizottság és a Pécs-Baranya Közbiztonsági Alapítvány „Vezetni biztonsággal” című ötfordulós vetélkedősorozata.

A játékkal a közlekedők figyelmét szeretnék ráirányítani a szervezők a balesetek kiszámíthatatlanságára, a baleseti okokra. Minden forduló egy baleseti helyzetet jelenít meg. A nevezők feladata a felvázolt szituációk értelmezését követően válaszolni a feltett kérdésekre.

A vetélkedő végeztével fordulónként a helyes megfejtők között három-három ajándékcsomagot sorsolnak ki a szervezők, melyek ünnepélyes díjkiosztón kerülnek átadásra. Aki mind az öt fordulóra beküldi a helyes megfejtést, azok között is kisorsolnak három értékes ajándékcsomagot.

Az első forduló baleseti helyzete:

„A” személygépkocsi közlekedik Pécsett, a Zsolnay Vilmos úton a Pécsváradi út irányából Belváros irányába, a belső forgalmi sávban. Haladása során áttért a külső forgalmi sávba, ahol nekiütközött az előtte haladó és forgalmi ok miatt megálló „B” által vezetett személygépkocsinak, mely az ütközés erejétől nekiütközött az előtte szintén forgalmi ok miatt megálló „C” által vezetett személygépkocsi hátsó részének.

Melyik járművezető követhetett el szabálytalanságot?
Hogyan fogalmazná meg a helyes követési távolságot?

A válaszokat kérjük 2012. március 28-án (szerdán) 12.00 óráig beküldeni a Pécs Városi Baleset-megelőzési Bizottság címére: 7622 Pécs, Vargha D. u. 3., vagy a gradvolts@baranya.police.hu címre. A megfejtésen kérjük feltüntetni: „Vezetni biztonsággal” I. forduló.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 08:30, csütörtök | Helyi

Szakmai napot tartottak óvodapedagógusoknak a Szivárvány Óvodában

A támogatási program célja, hogy erősítse Tolna vármegye Zöld Óvodái közti kapcsolatot, segítse azok Zöld Óvodai szakmai tevékenységét, bővítse az érdeklődő pedagógusok természettudományos ismereteit.

2024. Május 15. 08:14, szerda | Helyi

95. születésnapján köszöntötték György-Fazekas Péternét

György-Fazekas Péternét 95. születésnapján Pintér Szilárd polgármester is felköszöntötte.

2024. Május 13. 15:11, hétfő | Helyi

Hat tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak Tolna vármegye tűzoltói a hétvégén

Kocsolán egy konyhai páraelszívó, Hőgyészen egy állatorvosi rendelőben bedugott fejlámpa töltője, míg Dombóváron és Bonyhádon egy-egy személyautó gyulladt ki.

2024. Május 10. 16:18, péntek | Helyi

A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” program helyi szakköreinek munkáiból nyílt kiállítás

Május 8-án nyílt meg a kiállítás a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben a Nemzeti Művelődési Intézet által indított: A Szakkör, „Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért” országos program helyi szakköreinek munkáiból.