Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2021. Július 15. 09:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Sikeres minősítést követően élesben is bizonyították képzettségüket a kurdi önkéntes tűzoltók

 Sikeres minősítést követően élesben is bizonyították képzettségüket a kurdi önkéntes tűzoltók

Július 9-én, délután 18 órakor vette kezdetét a kurdi önkéntes tűzoltók minősítő gyakorlata, amelyet követően továbbra is önként beavatkozó tűzoltó egyesületként vonulhatnak a káresetekhez.

A gyakorlat alkalmával az egyesület számot adott szakmai felkészültségéről, a tűzoltás vezetési feladataival megbízott személy a feladat ellátására vonatkozó alkalmasságáról, továbbá a szakmai elöljáró szerv vizsgálta a felszerelések bevethetőségét és azok szakszerű használatára vonatkozó szabályok megtartását.

A feltételezés szerint a kurdi Polgármesteri Hivatal kazánházában és tároló helyiségében elektromos meghibásodás miatt tűz keletkezett, ami átterjedt a tároló helyiségben lévő éghető anyagokra. A gyorsan terjedő tűz veszélyeztette a kazánház technológiai berendezéseit. Az épületbe történő behatolást a bejárat előtt tárolt faanyag és vasáru akadályoztatta.

A kiérkező kurdi önkéntesek a felderítést követően eltávolították az épületbe történő behatolást gátoló fa- illetve vasárut. Feszítővágó berendezés és motoros láncfűrész segítségével jutottak be a kazán- és tároló helyiségbe, ahol a közművek elzárását követően teljes légzésvédelem mellett azonnal megkezdték a sérült személyek mentését. Három vízsugár megszerelésével körülhatárolták a tűzzel érintett területet. A kommunikáció a beavatkozás kezdetétől egyértelműen zajlott a beavatkozó egységek között egészen az állomáshelyre történő bevonulásig.

A gyakorlatot a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság részéről dr. Hábermayer Tamás tű. ezredes, igazgatóhelyettes mellett az illetékes Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség, Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnoka, Dávid Sándor tű. alezredes kísérte figyelemmel. A Dombóvári Hivatásos Tűzoltóság parancsnoka értékelése után az igazgatóhelyettes megfelelőnek minősítette a kurdiak összehangolt gyakorlatát.

A július 9-ei, péntek esti viharkárok a Kurd közelében található közúthálózatot is érintették, így egy, az éjszakai órákban érkező éles riasztást követően ölthették magukra az önkéntesek ismételten a bevetési védőruhát. Mekényes irányába, több helyen is a közútra dőlt fák tették lehetetlenné a járművek továbbhaladását. A beavatkozó önkéntes rajok perceken belül a megadott káreseti helyszínekre érkeztek és láncfűrészekkel, valamint kézi erő segítségével szüntették meg a forgalmi akadályokat.

Az ismétlődő, sikeres minősítő gyakorlatot követően Kurd lakosai továbbra is büszkeséggel tekinthetnek az önkéntes tűzoltóikra. Ezúton gratulálunk az önkéntes állomány valamennyi tagjának.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.