Városlista
2022. szeptember 29, csütörtök - Mihály

Hírek

2022. Július 28. 14:26, csütörtök | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Nagy hőségben vizsgáztak sikeresen a kurdi önkéntes tűzoltók

 Nagy hőségben vizsgáztak sikeresen a kurdi önkéntes tűzoltók

Július 23-án, délután bizonyították képzettségüket a kurdi önkéntes tűzoltók.

A sikeres minősítő gyakorlatukat követően továbbra is önként beavatkozó tűzoltó egyesületként vonulhatnak a majd káresetekhez.

A gyakorlaton az egyesületnek számot kellett adnia a szakmai felkészültségéről. A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a szakmai elöljáró szerv vizsgálta a felszerelések bevethetőségét és azok szakszerű használatára vonatkozó szabályok megtartását.

A feltételezés szerint Kurd Község Önkormányzatának egyik raktárépületében tűz keletkezett egy elektromos meghibásodást követően. A lángok a tárolóhelyiségben található éghető anyagokat is elérték. A tűzeset bekövetkeztekor egy személy az épületben tartózkodott. A raktárba történő bejutást vasoszlopok nehezítették. Az épület állagát a tűzoltó beavatkozás közben, pincében felgyülemlett oltóvíz veszélyeztette, ezért annak eltávolításáról is gondoskodni kellett.

A kiérkező kurdi önkéntesek a felderítést követően eltávolították az épületbe történő bejutását nehezítő fémoszlopokat egy korongos gyorsdaraboló segítségével. A közművek elzárását követően teljes légzésvédelem mellett azonnal megkezdték az eltűnt személy kutatását és mentését. A beavatkozó egységek kötélbiztosítás segítségével hatoltak be a füsttel telítődött épületbe. Vízsugarak megszerelésével körülhatárolták a tűzzel érintett területet. A kommunikáció a beavatkozás kezdetétől egyértelműen zajlott a beavatkozó egységek között egészen az állomáshelyre történő bevonulásig.

A gyakorlatot a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese, dr. Hábermayer Tamás tűzoltó ezredes, valamint az Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője, Bán Attila tűzoltó ezredes mellett az illetékes Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, Szabó Jenő tűzoltó ezredes, a Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltóparancsnoka, Dávid Sándor tűzoltó alezredes és a Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnokhelyettese, Neiczer Tamás tűzoltó százados kísérték figyelemmel. A kurdiak összehangolt gyakorlata minden pontban megfelelt a követelményeknek.

Kurd község lakói továbbra is büszkeséggel tekinthetnek az önkéntes tűzoltóikra, reményeink szerint az utánpótlást illetően sem lesz hiányuk a jövőben. Kívánjuk, hogy az elkövetkezendő években is többen kedvüket leljék abban, hogy egy nagyszerű közösség szerves részét képezzék. A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ezúton fejezi ki gratulációját az önkéntes állomány valamennyi tagjának.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Szeptember 28. 10:27, szerda | Helyi

Népszerű és sikeres volt a DOM-BOR-FESZT borfesztivál

A szervezők lehetőséget biztosítottak a helyi és az idei vendég, teveli Veres Pincészet legkiválóbb termékeinek megismerésére.

2022. Szeptember 27. 10:57, kedd | Helyi

Sportágválasztó rendezvényre várták az érdeklődőket Dombóváron

A Dombóvári Sportszövetség és Dombóvár Város Önkormányzata által szervezett sportágválasztó rendezvényre 1100 óvodás és iskolás korú fiatal érkezett és versenyzett egymással iskolája színeiben.

2022. Szeptember 26. 11:03, hétfő | Helyi

Békés Sándor Megváltó hajnalok című könyvét mutatják be Dombóváron

A bemutatót szeptember 30-án 17 órakor tartják a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium könyvtárában.

2022. Szeptember 26. 09:07, hétfő | Helyi

Letartóztatásban a dombóvári zsaroló páros

A Dombóváron elfogott 21 éves férfi és 22 éves nő hosszabb ideje telefonon zaklatta a nő egyik régi ismerősét, védelmi pénz fejében félmillió forintot követeltek tőle.