Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Blog | Katona sírok keresőszolgálata

2015. Október 22. 11:05, csütörtök

Van egy gyertyagyújtásnyi ideje? Emlékezzünk a hazájukért hősi halált halt katonákra!

Van egy gyertyagyújtásnyi ideje? Emlékezzünk a hazájukért hősi halált halt katonákra!

A Háborús Emlékhelyeket Gondozók Társasága (HáEmGo) és 16 tagszervezete a Krajczáros Alapítvány koordinálásával 2015. november 11-én nemzetközi gyertyagyújtási akciót szerveznek.

Minden megemlékezőt arra kérnek, hogy a november 11-én 11 óra 11 perckor a lakóhelyük szerinti emlékműnél, katonai temetőben, parcellákon vagy a lakásuk illetve üzemeltetett létesítményük, iskolájuk ablakában, bejáratánál legalább egy szál mécses vagy gyertya meggyújtásával fejezzék ki tiszteletüket a hazájukért halt magyar és más nemzetek katonái iránt.

A HáEmGo célja, hogy a „közös Európában együtt emlékezés" jegyében a ma élő nemzedék tagjai közül minél többen érezzék sajátjuknak a csatatereken maradt déd- és ükapáink sorsát, tekintsék fontosnak az emlékezetünk ébrentartását.

A Hősök – köztük a számtalan közkatona - ezáltal lesznek halhatatlanok.

„Tisztelt Emlékező!
Hisszük, hogy mindannyiunk számára egyaránt fontos, hogy e program ne egy szűk, csupán az általunk közvetlenül elérhető réteg vagy régió lakosai által kerüljön megvalósításra. Ezért javasoljuk, hogy az ismeretségi körében - az „együtt, többet, jobban" gondolat szellemisége jegyében - szíveskedjen magára vállalni az általunk most megfogalmazott célok megismertetését, vagyis a jelen felhívásunk eljuttatását. Bízunk benne, hogy a ma mundért viselő katonák illetve hozzátartozóik és parancsnokaik elsőként tekintik nagy jelentőségűnek e megkeresésünkkel azonosulást és ennek okán önként vállalják a tevékeny részvételüket" – olvasható a felhívásban.

A program fő szervezője (egyben a HáEmGo gesztora) a Krajczáros Alapítvány.

Elérhetőségeik: https://www.facebook.com/krajczaros.alapitvany //krajczaros.uw.hu illetve krajczaros@t-online.hu, tel. 06-30-9566736

Az akció minél nagyobb nyilvánosságra hozatala érdekében kérik Önt:
- egy rövid sms vagy e-mail (krajczaros16@gmail.com) vagy levél küldésével szíveskedjenek visszacsatolást adni a részvételi szándékról,
- és az Ön(-ök) által a megemlékezéshez megnyert kör nagyságáról.

//www.tothtemetkezes.hu

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2015. November 02. 09:28, hétfő | Katona sírok keresőszolgálata

Barangolás őseink nyomában 2. rész

Az ebéd után, utunk egyik legnagyobb érzelmi és történelmi emlékét szereztük, Vezérszálláson.

2015. November 02. 09:18, hétfő | Katona sírok keresőszolgálata

Barangolás őseink nyomában 1. rész

Feljegyzés a kárpátaljai szakmai kirándulásról 2015. október 8-11.